Nainen ja kuulokkeet

Langattomat kuulokkeet ovat kätevät, mutta niitä hankkiessa pitää ottaa huomioon muutama tärkeä asia: Hinta, Laatu ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään.

Jos käytät kuulokkeita lenkkeilyssä tai muussa urheilussa, tärkeää on muun muassa akunkesto ja vesitiiviys (kyllä, korvatkin hikoilevat). Urheilusuorituksissa korvanapit saattavat tippua, joten sopiva muoto omalle korvalle pitää lähinnä kokeilla – monissa paketeissa on tosin myös erilaisia säätömahdollisuuksia/pehmusteita.
Urheilussa/liikenteessä käytettävissä kuulokkeissa löytyy myöskin suljettuja ja avoimia vaihtoehtoja: suljetuissa kuulokkeissa ulkopuolelta tuleva ääni on pyritty peittämään, joten turvallisuuttakin kannattaa pohtia.

Hinta/laatusuhteeltaan parhaimmat langattomat nappikuulokkeet ovat Optoma BE Sport 3:set (https://www.optoma.eu/audioproduct/be-sport3) mm. akunkeston, äänenlaadun ja muokattavuuden kannalta – mukaan tulee pussillinen pehmusteita ja nippeleitä, joiden avulla voit tehdä napeista sellaiset, että ne sopivat juuri sinun korvaasi. Nämä kuulokkeet ovat voittaneet monia arvosteluita.

Aktiivisempaan liikkumiseen suosittelen ehdottomasti uutta tulokasta – Jaybird X3 (https://jaybirdsport.com/en-us/x3-bluetooth-headphones.html). Nämä avoimet kuulokkeet antavat enemmän vapautta kuulla, mitä esimerkiksi valmentajakin on sanomassa. Nopea lataus, erityisesti urheilukäyttöön suunniteltu, vedenkestävyys, mukaan tulee myös kustomointitassut/kuulokepehmusteet sekä Jaybird App jolla voit muokata ääniprofiileja älypuhelimellasi, esim basson voimakkuutta.

Korvan peittävistä kuulokkeista pitää ehdottomasti nostaa kaksi kirsikkaa kakun päältä – Sony WF-1000XM3 (https://www.sony.com/electronics/headband-headphones/wf-1000xm3) sekä Bose QuietComfort 35 II, jotka ovat molemmat olleet 2017 vuoden testivoittajia. Bose on pitänyt ykkössijaa jo tovin, mutta Sonyn uudet suljetut WH-1000XM2:set ovat menneet ainakin äänenlaadun puolella ohitse. Bosen mallissa tosin voit painikkeella säätää vastamelutoiminnon voimakkuutta. Molemmat kuulokkeet ovat n. 400 euron luokkaa, joten hintaeroa niillä ei juuri ole. Seuraavassa artikkelissa 50-100 euron hintaluokan kuulokkeiden arvostelu!

Jos taas pidät kuulokkeita korvilla pitkiä aikoja kerrallaan, en kokemuksesta suosittele korvan päällä lepääviä kuulokkeita lainkaan, sillä ne alkavat painaa ja särkeä korvia ennen pitkään. Korvan ympäri menevät kuulokkeet ovat ehdottomasti miellyttävämmät.

Tärkeää kuulokkeita miettiessä on kuitenkin myös ajatella, mitä musiikkia kuuntelee ja mistä sitä hankkii, koska tällä voi olla myös suuri merkitys hankintaan.